torstai 29. marraskuuta 2018

Kantoliina sukat

Lankana teetee Pallas ja puikot 3. Ohjeen olen löytnyt täältä , pieniä muutoksia tosin tein, eli tuo polven kohta on oikealla oikeaa ja nurjalla nurjaa.
Kun tuota polvikuppia tehdään lyhennetyin kerroksin, oli ohjeessa minulle vähän hankalasti selostettu lyhennetyt kerrokset, joten tein ne niin, että nostin langan puikolle silmukan eteen ja sen jälkeen nostin langan, että silmukan oikealla puikolle, kiristin silmukan ikäänkuin niin, että se nurjahtaa ympäri. Tuo kaksoissilmukka mikä syntyy käsitellään yhtenä silmukkana ja jätetään aina kutomatta, kunnes kaikki lyhennyksen on tehty, sen jälkeen se kudotaan yhtenä silmukkana. (Tiimalasikantapäässä toimin samallalailla).
Sitten tuo sukan, sukka osa, silmukat olin jo kaventanut joka puikolle 10 silmukkaa.
Kantapäässä on minulla 14 krs ja kantalapun kavensin niin, että keskelle jäi 6 silmukkaa. Poimin sivuilta 9 silmukkaa ja kavensin ylimääräiset pois, puikoille 1 ja 4 jäi 9 silmukkaa. Puikoilla 2 ja 3, 10 silmukkaa. Kantapään jälkeen kudoin yhteensä 18 krs:sta.
Kärkikavennusessa kavensin joka kerroksella, kunnes joka puikolla oli 4 silmukkaa, vielä yksi kerros oikein ja sitten jaoin silmukat kahdelle puikolle, käänsin sukan ympäri ja keräsin silmukat yhdelle puikolle, joka toinen silmukka toiselta puikolta ja joka toinen toiselta puikolta.
Nämä yhdelle puikolle tulleet silmukat kavensin niin, että kudo silmukka, kudo 2 silmukkaa yhteen ja vedä ekaksi kudottu yli, 2 yhteen ja edellinen ylivetona jne, kunnes kaikki silmukat on kavennettu ja sitten vaan lanka viimeisen silmukan silmukasta ja kiristys.

Nämä sukat ovat ensimmäiset mitkä olen tehnyt huhtikuussa syntyvälle tyttövauvalle ja kyllä, minusta tulee mummi. 💖
Nyt on suunnitteilla villasukkia muitakin, mutta myös unipussia, villanuttua, villapöksyjä, hattuja ja tietenkin lapasia. 😍

Ei kommentteja: