keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kool Aid värjäystä

 Ensin kaivoin esiin vyyhdinpuut ja vaakan. Lankaa 7-veljestä 1 kerä.
Vyydintin langan kahteen osaan 75g / vyyhti.
Molemmat valmiit vyyhdit laitoin likoamaan joksikin ajaksi lavuaariin, langan täytyy olla läpimärkä kun sitä aletaan värjäämään.Tässä näitä pusseja sitten on,
Langat on lionneet tarpeeksi.
Otin vanhan metallisen sukkapuikon minkä varaan vyydit roikotin, Sukka puikko taipuu ja on näin ollen aika kätevä kun langat roikkuvat kuumassa vedessä.
Tässä kuvassa näkyy työ "roikotus puikko" ja sitten bampu puikko sekottamiseen. Typerän paksu bampupuikko tullut joskus kylkiäisenä, jonkun lehden tilauksen ohessa, mutta erinomaisesti käy tähän sekottelu hommeliin.
 Väri olisi kylläkin pitänyt ensin laittaa veteen, näin teinkin oranssin ja vaaleanpunaisen kanssa. Tämä liila meni justiinsa väärinpäin. Toivottavasti jos joku tästä ottaa oppia, niin tekee sitten sen oikein päin.
 Tässä ne sitten lilluu nämä värit keitoksessaan.
Kun kaikki väri on imeytynyt lankoihin, keitinvesi on kirkasta. Tämä värjäystapa ei siis sotke kattiloita, mutta tarttuu kyllä käsiin aika kivasti. Suosittelen suojakäsineitten käyttöä.
Siis ensin laita kattilaan vettä, sitten väri ja sitten langat, laita levy päälle ja anna sen olla päällä sen aikaa kunnes kattilasta alkaa nousta höyry, mutta vesi ei aivan vielä kiehu. Kun vesi on viittävaille kiuhuvaa sammuta levy ja nosta kattila pois levyltä.
Voit jättää langan kattilaan tekeytymään vaikka ½ tunniksi. Itse huomasin, että väri tasaantuu kauttaalleen vielä tässä vaiheessa. Huuhtele langat, mutta muista ei liian suuria lämpötila vaihteluita.
Värjäyksen jälkeen kattila on todellakin puhdas ja siihen ei ole tarttunut yhtään väriä. No astiakoneeseen sen kumminkin tungin, liian laiska kun olen tiskaamaan mitään käsin, ellei ole aivan pakko.
Tässä näitä lankoja on kuivumassa. Nyt sitten odottelen, että pääsen kerimään ne ja kutomaan niistä taas lisää kauniita villasukkia.

Näissä on väreinä

KoolAid Grape siitä tuli tuo violetti
KoolAid Mandarina-Tangerina, siitä tuo oranssi
KoolAid Pink Lemonade siitä vaaleanpunainen

Minusta nämä kaikki onnistui ihan hyvin. Oranssi on ehdoton suosikki silti.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun olen lankoja värjännyt, mutta ei sitten taatusti viimeinen.

Ei kommentteja: