maanantai 30. maaliskuuta 2015

Teppanan tapaan varpaista aloitettu sukan ohje


Valmiit sukat, ja sitten vähän ohjeistusta miten nämä on tehty.
Luo 20 silmukkaa yhdellä puikolla.


Jaa silmukat 2:lle puikolla niin, että joka toinen silmukka toiselle ja joka toinen silmukka toiselle puikolle.Lisää joka kerroksella 1 ja 3 puikon lopussa, sekä 2 ja 4 puikon alussa (1. ja viimeinen silmukka kudotaan aina), silmukka niin, että 1:stä tulee 2 s. Eli, kudo silmukka, älä päästä puikolta, kudo vielä takakautta ja päästä puikolta. Kun puolet tarvittavista silmukoista on saavutettu, lisäyksiä tehdään joka toinen krs, kunnes kaikki tarvittavat silmukat on lisätty. Tässä sukassa tarvittavia silmukoita on 16 / puikko.


Kudo niin monta kerrosta kun normaalisti varresta alotettaessa kutoisit kiilakavennusten jälkeen. Tässä on kudottu 53 krs. Aloita sitten kiilalisäykset. Kudo 1 puikon loppuun ja 4 puikon alkuun samalla lailla lisäys kun kärjessäkin teit. Muista, ensimmäinen ja viimeinen silmukka kudotaan taas.


Tässä sukassa kiilalisäyksiä tehtiin 6 kpl / puikko, yhteensä 12 krs.


Kudo sen jälkeen kantalappu. Tässä kudotaan 20 krs kantalappua, Koska jos sukka olisi aloitettu varresta niin sivuille olisi jäänyt 10 ja keskelle 12 silmukkaa. Sivuille jäävät silmukat kerrotaan kahdella ja saadaan kantalapun krs määrä. Kudo oikealla joka toinen ja nosta joka toinen silmukka. Nurjalla kaikki nurin. (vahvistettu kantapää)


Tämän jälkeen kun kantatilkku on valmis sivuilta poimitaan 10 silmukkaa, eli joka toiselta krs:lta, Nyt 1 ja 4 puikoilla on yhteensä 32 silmukkaa, Kavenna tämän jälkeen niin, että keskellä pysyvät nuo 16 s  molemmilla 1 ja 4 puikolla. Kavenna nurjalla puolella niin, että nosta silmukka nurin kudo silmukka ja vedä nostettu kudotun läpi ja oikealla puolella 2 oikein yhteen, Kudo näin 1 ja 4 puikoilla, kunnes jälkellä on enään 16 silmukka. (yhteensä 32 krs. ) Kudo oikealla joka toinen ja nosta joka toinen silmukka, nurjalla kaikki nurin. 
Jos sukka olisi aloitettu varresta niin, olisit kutonut kantalappuakin 32 krs ja sitten tehnyt nuo kantapohja kavennukset.

Nyt sukassa on valmis kantapää. Sivuun ei koskaan jää reikiä, koska nyt siitä ei myöskään tarvitse poimia silmukoita. Seuraavaksi sitten varren kimpuun. Mulla on yleensä aina tapana tehdä tähän kohtaan 5 krs oikeaa. Sitten vartta mieleisen mallin mukaan. Näin sukka jotenkin istuu paremmin jalkaan.

Ei kommentteja: