tiistai 8. maaliskuuta 2011

Winnie sukat


Näyttää ikään kuin tossulta, tällä tekniikalla olisi kyllä aika helppo tehdä tossukat


Kärjestä alotettu sukka on tässä siinä vaiheessa, että tuo kantapää on saatu valmiiksi, joutuihan sitä jonkun verran miettimään miten sen toteuttaaValmiit sukat edestä....


ja sitten vielä takaa, ohje löytyy tuolta sivusta taas kerran.

Lankana 7-veljestä Novita
puikot 3½
Kärjestä aloitetut ja koko 39
Silmukoita puikoilla lisäysten jälkeen 4x13 ja varressa 13, 14, 14 ja 13
Ohje on oma ja nimikoitu Winnien mukaan.

Ajatus tähän syntyi keskustelusta, missä Winnie kertoi ettei paljon kudo sukkia, mutta on tekemässä nyt kärjestä aloitettuja sukkia, jotka kaiken lisäksi vielä tuntuvat helpommilta. Tätä tekniikkaa en ole koskaan aiemmin koittanut ja sitä mietittyäni hetken alkoi ajatus kiinnostamaan niinkin paljon, että toiset jo aloituksessa olleet sukat joutuivat syrjäytymään tämän työn tieltä. Sukat ovat kyllä helppo tehdä näinkin päin ja etuna näkisin esim. sen , että jos joskus alkaa lanka loppumaan ja on mahdoton saada enää samaa väriä on tilanne helpompi korjata monellakin tapaa jos sukka on aloitettu kärjestä. Varren mittahan voi olla mitä vaan, sitä voi jopa lyhentää sen verran, että lanka riittää. Toinen vaihtoehto on vaan tehdä melkein samalla sävyllä tuo varsi loppuun, nehän ovat useinkin puntin sisällä ja silloin ei "väärän värinen" raita edes näy.

Mites sitten lähet korjaamaan varresta alotettua, toki voi aina sen kavennetun kärjen purkaa, mutta veikkaan ettei monikaan sitä halua tehdä. Jalkaterästäpä ei sukkaa myöskään lyhennellä ellei sen käyttäjä satu leikkaamaan varpaitaan lyhyemmäksi.

Tämä on siis aika loistava tekniikka kaikin puolin, ja voi olla että tällä tekniikalla tulee tehtyä tästä alkaen sukkia enemmänkin.

No nyt on kumminkin käytävä sen sukan kimppuun minkä tämä työ niin mukavasti syrjäytti.

11 kommenttia:

tongchen@seattle kirjoitti...

Greetings from USA! Your blog is really cool.
Are you living in Finland?
You are welcomed to visit me at:
http://blog.sina.com.cn/usstamps
Thanks!

Lila kirjoitti...

Upeat sukat!

Zelda kirjoitti...

Kyllä ovatkin upeat! Miten päättelit varret, itse aika usein noin päin tehdessä päättelen joustavasti "italialaisittain"

Teppana kirjoitti...

Varsi on päätelty niin, että aina kun on 2s kudottu, taaempi vedetään etummaisen yli, ja nurjat kudotaan nurjina ja oikeet oikeina, puikko 4 päättelyssä kun muuten on 3½ puikot. En kyllä tiedä onko tuo sitten mikä tapa nimeltään.

Hanna Riikka kirjoitti...

Onpa kauniit sukat. Itsekin tykästyin tuohon varpaista aloittamiseen, joten tätä(kin) ohjettahan voisi kokeilla :)

Teppana kirjoitti...

No niin, eilen sitten sain kehiteltyä mielestäni täydellisen kantapään ohjeen tuohon kärjestä alotettavaan sukkaan. Siihen tarvittiin apuna tyttären maalaisjärkeä.

KristiinaS kirjoitti...

Täällä on taas sukka poikineen syntynyt suit sait sukkelaan. Kärjestä on kiva aloittaa ja kantapää vaihtoehtojakin löytyy, tosin mä olen löytänyt yhden mikä on mulle just hyvä ja muunlaista kantapäätä en enää tee näin päin tehtäviin.

Teppana kirjoitti...

Ok KristiinaS, mä teen seuraavaks sillä mun uudella systeemillä ja katon miten se sopii ku on koko sukka kyseessä eikä sellanen pikanen koevedos.

Hepsi kirjoitti...

Juuri noiden syiden vuoksi minä aloitan sukat lähes aina kärjestä. Ranskalainen eli kiilakantapää on minun suosikkini näihin sukkiin.

BlueNun kirjoitti...

Hienoja sukkia olet taas tehnyt.
Blogissani on tunnustus sinulle

Teppana kirjoitti...

Kiitos tuhannesti BlueNun tunnustuksesta.